Algemene toeristische informatie over Dalmatie

Dalmatie .eu

Logo Made in Flanders

Hvar

blauwe zee witte rotsen
© TZ Hvar.

Lavendeleiland
Hvar is een gezellig toeristenoord gelegen aan de westkust van het gelijknamige eiland. De stad heeft een rijke geschiedenis en is ook een stuk natuurschoon van de eerste orde. Lavendelvelden, maquis, rosmarijn maar ook andere struiken en kruiden groeien hier temidden van een rijke subtropische vegetatie. Hvar behoort tot de plaatsen met het hoogste aantal uren zonneschijn en de geringste hoeveelheid neerslag van de gehele kust.

Authentiek stadscentrum
Het centrum van Hvar bestaat uit tal van nauwe kronkelstraatjes, waar u menige architecturale juweeltjes zult tegenkomen. Onder de eeuwenoude bouwwerken, zijn het stadhuis, het arsenaal, het fransiscanenklooster en de kathedraal het mooist. Van de vele Venetiaanse paleizen in Hvar is vooral het paleis Hektorovic met fraaie portalen uw aandacht waard.

Rijk cultureel leven
Hvar is een modern toeristenoord met een rijk cultureel leven. Zo is er een theater, dancing, museum en worden er tal van manifestaties georganiseerd. In de zomer zijn er openluchtconcerten en optredens van folkloristische groepen. Vaak worden deze in de Spaanse vesting, de Spanjola, die op een 88 meter hoogte boven de stad gelegen is georganiseerd. Van hieruit is er een prachtig uitzicht op de oude haven.

De Helse Eilanden
Voor de kust van Hvar ligt een prachtige eilandenarchipel, de Pakleni Otoci. Letterlijk vertaald wil dit zeggen “de Helse Eilanden”. Echter zijn deze onbewoonde eilandjes heus niet zo hels maar eerder hemels. Prachtige kiezelstranden worden er afgewisseld met subtropische plantengroei. Vanuit de haven van Hvar kan u met een taxiboot naar dit aardse paradijs.

Exclusieve slaapmogelijkheden
De stad Hvar heeft een heel afwisselend aanbod aan verblijfsaccommodatie. Er zijn talrijke exclusieve kamers bij particulieren die over alle mogelijke comfort beschikken. Eveneens zijn er hotels van hoge kwaliteit . Sommige zijn zelfs in het oude stadcentrum gelegen zijn. Eenvoudigere verblijfsmogelijkheden zijn er ook waaronder campings of kamers.vandaag 19-4-24, laatst aangepast op 12-11-09.