Algemene toeristische informatie over Dalmatie

Dalmatie .eu

Logo Made in Flanders

Milna

Kerk van Milna
© TZ Croatia.hr
Rustige baai
Milna is gelegen in het uiterste westen van het eiland Brac, op 22 km van Supetar. Het stadje ligt aan een baai die zich diep in het land doordringt. Het vissersdorpje werd in de 17e eeuw gevestigd. De parochiekerk Maria in het centrum van het plaatsje is gebouwd in rococostijl en bezit talrijke waardevolle kunstvoorwerpen.
Het stadje heeft een grote jachthaven die ruimte biedt aan 270 schepen. Hierdoor is het nautisch toerisme sterk ontwikkeld en richt Milna zich vooral op de varende vakantiegast.

Parelwitte stranden
Milna ligt aan een stille, visrijke bocht met veel dennen en cipressen. De strandjes liggen open naar het noordwesten. Hierdoor is er ook op hete zomerdagen een aangename bries die afkoeling brengt. In Milna zijn er parelwitte kiezelstranden. In de nabije omgeving zijn er vele verlaten baaien met glashelder water waar men in volle rust een duik kan nemen.

Authentieke vissersdorpjes
De indrukwekkende baaien in de omgeving van Milna zijn een waar paradijs voor zeilliefhebbers en jachtfanaten. Een mooie uitstap is er naar Stomorska, gelegen op het naburige eiland Šolta. Stomorska is een authentiek vissersdorpje dat in een schilderachtige omgeving gelegen is. Als u zelf geen boot hebt, is er de mogelijkheid om met excursieboten de nabije omgeving te verkennen.

Sint-Maartenskapel
Vanuit Milna is er een prachtige half uur durende wandeling naar de 14e eeuwse Sint-Maartenskapel op de zuidkust van Brac. Hier is een mooi uitzichtpunt op de baai van Milna en op het naburige eiland Šolta.

Beperkte verblijfsaccommodatie
Milna heeft geen hotels en ook geen kampeermogelijkheden. In het stadje wordt er alleen logies bij particulieren aangeboden. De dichtstbijzijnde camping is in Sutivan, op 12 km van Milna.
Hotels zijn er in de hoofdstad van Brac, Supetar.

vandaag 19-4-24, laatst aangepast op 12-11-09.