Algemene toeristische informatie over Dalmatie

Dalmatie .eu

Logo Made in Flanders

Sinj

Plein waar steekspelen plaatsvinden.
Plein waar steekspelen plaatsvinden.

Het Dalmatische hinterland
Sinj is gelegen op 34 km van Split in het dal van de Cetina rivier, aan de voet van het Dinaragebergte. Het is de grootste stad van de regio die Dalmatinska Zagora genoemd wordt. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de franciscanenkerk en het daarbij horend klooster. Op een heuvel boven de stad troont de Kaminac vesting. Deze fortificatie werd in de 18e eeuw door de Venetianen gebouwd. Het moest er voor zorgen dat de strategisch belangrijke stad niet in Turkse handen zou vallen.

Middeleeuws ruiterspel
Sinj is een stad die rijk is aan eeuwenoude tradities. Sinds 1715 wordt er tussen 5 en 7 augustus de Sinjska Alka georganiseerd. Dit zijn ruiterspelen die gehouden worden ter herinnering van het feit dat indertijd slechts 500 Kroatische soldaten het 60.000 man sterke Turkse leger wisten te verslaan. Tijdens het ruiterspel moet de ruiter, een metalen ring in volle galop met een lans raken. Bij dit enorme volksfeest stromen uit de naburige omgeving mensen in traditionele kledij samen.

Bedevaartsoord
In het franciscanenklooster bevind zich het wonderbarende beeld van de moeder Gods van Sinj, dat door monniken in de 17e eeuw naar Sinj gebracht werd. Het beeld trekt vele gelovigen naar Sinj. De stad is het belangrijkste bedevaartsoord van Dalmatië.

Paardrijden
Sinj staat bekend om zijn getalenteerde ruiters. Nabij de stad, in de vallei van de Cetina zijn er verschillende routes voor wandelaars en ruiters uitgestippeld. Al rijdende ontdekt u de culturele en historische rijkdom van de streek. De groene oase en de vele meren in het karstgebergte vormen een spectaculair decor voor een tocht in de natuur.

Hotel Alkar
In Sinj is er slechts één hotel, Alkar. Het is gelegen in het grote stadspark en is voorzien van het nodige comfort. Het drie sterrenhotel biedt overnachtingsmogelijkheden aan zakenmensen, trektoeristen en bedevaarders.
Privéaccommodatie is zeldzaam en kan je sporadisch langs de hoofdweg vinden. Een camping is er echter niet in Sinj.

fotoalbum "Sinj" (19 extra foto's)vandaag 19-4-24, laatst aangepast op 12-11-09.