Algemene toeristische informatie over Dalmatie

Dalmatie .eu

Logo Made in Flanders

SupetarGezellige stad
Supetar is een van de meest bezochte toeristische centra in Centraal DalmatiŽ. De stad bevindt zich in het noorden van het attractieve eiland Brac, in de Sint-Petrusbaai. De bezoekers van Supetar worden aangetrokken door het rijke culturele en historische patrimonium, de verschillende sportmogelijkheden en de traditionele feesten. Supetar heeft goede voorzieningen om het de toeristen naar hun zin te maken.

Petrinovic Mausoleum
Supetar is het bestuurlijk centrum en de hoofdstad van het eiland Brac. Het plaatsje werd in de oudheid op het schiereiland gevestigd, waar zich thans de begraafplaats bevindt. Op het kerkhof werd er in 1924 door beeldhouwer Toma Rosandic het Petrinovic mausoleum gebouwd, dat in een oosterse stijl werd opgetrokken. Het is een prachtig staaltje van Dalmatisch steenbeeldhouwerskunst. Het mausoleum is al van op de veerboot in de verte te zien.

Eeuwenoude steengroeve
Op 4 km ten oosten van Supetar ligt het idyllische oude havenstadje Splitska. Vlakbij Splitska ligt de oudste steengroeve aan de Oost-Adriatische kust. Vanhieruit verscheepten de Romeinen de parelwitte kalk krijtstenen naar het paleis van Diocletianus in Split. De witte steen van Brac werd gebruikt als bouwmateriaal van vele wereldberoemde bouwwerken, zoals het Witte Huis in Washington, de Reichstag in Berlijn en het parlementsgebouw in Wenen.

Schilderachtige noordkust
Supetar is gelegen aan de schilderachtige noordkust van Brac. Rond de stad zijn er vele mooie stranden die door dichte bossen van dennenbomen omzoomt worden. De meeste stranden rond Supetar zijn zand- en fijne kiezelstranden.

Sportieve vakantie
In Supetar is er een ruim aangelegd vakantiecentrum met hotels, zwembad, fietsverhuur en een duikschool. In het stadje kan men genieten van de rust ofwel kiezen voor een sportieve vakantie. In de omgeving zijn er vele fietsroutes uitgestippeld.
In het stadje zijn er enkele hotels,allen zeer verzorgd en modern ingericht. Er zijn twee campings die vele sportmogelijkheden aanbieden. Er is een camping voorzien voor naturisten.
vandaag 19-4-24, laatst aangepast op 12-11-09.