Algemene toeristische informatie over Dalmatie

Dalmatie .eu

Logo Made in Flanders

Knin

Burcht op heuvelrug
Burcht op heuvelrug
Aan de voet van de Dinara
Knin is gelegen in het Dalmatisch hinterland, aan de voet van het Dinaragebergte. De stad is een belangrijk kruispunt voor wegen en spoorwegen. In de middeleeuwen was Knin de ontmoetingsplaats van de Kroatische adel. Vele Kroatische koningen kozen Knin als hun residentie. De fortificaties die op de heuveltop boven de stad gelegen zijn getuigen hiervan. Het indrukwekkende fort is voor de Kroaten het symbool van de vrijheid en de overwinning op het Servische leger.

Actieve vakantie
Sportliefhebbers kunnen in Knin terecht voor het beoefenen van talrijke sporten. De bergachtige regio laat het toe om mooie wandelingen te maken in de nabije omgeving. Op de Krka rivier kan u de bovenloop van de Krka per raft, kano of kajak verkennen. Op enkele kilometers van Knin zijn er verschillende watervallen, de indrukwekkendste hiervan is de Manojlovac waterval met een hoogte van 62 m. Meer informatie kan u vinden op www.riverfree.hr

Cultureel erfgoed
Aan de oevers van de Krka, ten zuiden van Knin, ligt het klooster van de aartsengel. Het is het belangrijkste orthodoxe klooster van KroatiŽ. De groene koepel, bonte vensters en klokkentorentje zijn van uitzonderlijke schoonheid. Langsheen de oevers van de Krka rivier zijn de ruÔnes van de oude burchten Bogacin, Troöenj en Necmen.

Cetina kerk
Nabij het Perucko Meer, in het hoge bergmassief van het Dinaragebergte, ligt de Sveti Spas kerk uit de 9e eeuw. Het is de oudste kerk met klokkentoren in KroatiŽ. Om naar Cetina te rijden volgt u de weg richting Vrlika, na 16 km is er in het dorpje Kijevo een afslag naar Cetina.

Weinig overnachtingsmogelijkheden
Het aanbod aan overnachtingsmogelijkheden in Knin is zeer beperkt. Het enige hotel in de stad bevindt zich op 3 km van het stadscentrum, hotel Mihovil. Het hotel is eenvoudig ingericht en is open gedurende gans het jaar.
In Knin is er geen camping. Het aanbod aan privťaccommodatie is beperkt tot enkele kamers.

fotoalbum "Knin" (29 extra foto's)vandaag 19-4-24, laatst aangepast op 12-11-09.