Algemene toeristische informatie over Dalmatie

Dalmatie .eu

Logo Made in Flanders

Murter

kleine aanleghaven voor vissers
© TZ Murter.

Schilderachtige stad
Murter behoort tot de eilandengroep die gelegen is voor de kust van Šibenik. Het eiland wordt door middel van een brug met het vasteland verbonden. Via de hoofdweg komt u in Murter, de oude schilderachtige hoofdstad van het gelijknamige eiland. Het stadje Murter is gelegen in een ruime baai die voorzien is van mooie zandstranden.

Watersporten
Murter staat vooral bekend voor de watersportmogelijkheden die in het stadje beoefent kunnen worden. Windsurfen, zeekajakken en duiken behoren tot de mogelijkheden. Er is eveneens een moderne jachthaven, die een uitstekende uitvalsbasis is voor een tocht naar de naburige eilanden.

Parelwitte stranden
Het eiland Murter bezit talrijke parelwitte stranden. Westwaarts van Murter ligt de Baai van Slanica. Hier is het mooiste zandstrand. De zee is hier ondiep en het strand wordt omgeven door weelderige dennenbossen. Mooie stranden zijn er ook in het pittoreske Betina.

Kornati Nationaal Park
Murter is de ideale uitvalsbasis om een bezoek te brengen aan het Kornati Nationaal Park. Dit Nationale Park bestaat uit een archipel van 125 eilanden, waarvan het grootste deel onbewoond is. De Kornati hebben een rijke onderwaterwereld bestaande uit koraal, sponzen en onderwaterplanten. Het is dan ook een waar paradijs om te duiken, vissen of kajakken. Duikers en vissers hebben een vergunning nodig om in het Nationaal Park hun sport te beoefenen. Informatie hierover kan u vinden op de website van het Nationale Park Kornati.

Goede verblijfsvoorzieningen
In de Baai van Slanica is er een hotel en een camping. Er zijn talrijke sportmogelijkheden waaronder tennis, kajak en windsurfen die hier voor u georganiseerd worden.
De jachthaven biedt de mogelijkheid om uw eigen boot aan te leggen of om een boot te huren.


vandaag 4-3-24, laatst aangepast op 12-11-09.