Algemene toeristische informatie over Dalmatie

Dalmatie .eu

Logo Made in Flanders

Rogoznica

zonsondergang boven water
© Photocroatia.com
Pittoreske baai
Rogoznica is gelegen op 8 km ten zuiden van Primoöten. Het stadje is gelegen in een beschermde baai. Het voormalige eiland Kopara, werd in de 19e eeuw door een dam met het vasteland verbonden. Het middelpunt van het vroegere eiland wordt door de burcht Luka Rogoznica gevormd.
Bezienswaardig is de parochiekerk uit 1615, die in 1746 zijn huidige barokke aanzien kreeg.

Wandelpaden
De met palmen omringde wandelpromenade is de ideale plaats om tot rust te komen en te genieten van de prachtige omgeving. Het voormalige eiland Kopara is voorzien van mooie wandelpaden die in een groene omgeving gelegen zijn. De pijn- en dennenbomen reiken er tot aan de zee. De schaduwrijke bossen zorgen er voor dat het hier zelfs op de warmste zomerdagen aangenaam wandelen is.

Kleine stranden
Omdat er in Rogoznica geen grote stranden zijn is het stadje niet uitgegroeid tot een druk vakantieoord. Er zijn vele baaien die afwisselend rots-, kiezel- en rotstranden hebben. Hier kan u in relatieve rust een duik nemen in het kristalheldere water van de baai.

Gezellig centrum
Nabij de parochiekerk is het centrum van Rogoznica. Het centrum bestaat uit smalle steegjes met fraaie oude stenen huizen. Hier is het op alle momenten van de dag gezellig vertoeven. ís Morgens kan u er samen met de locale inwoners een koffie drinken. ís Middags en ís avonds kan u in een van de gezellige restaurants de Kroatische specialiteiten proeven.

Grote jachthaven
Rogoznica staat vooral bekend voor zijn moderne en grote jachthaven. Deze werd enkele jaren geleden gebouwd en behoort tot de modernste jachthavens aan de Adriatische Zee.
De slaapmogelijkheden in Rogoznica zijn echter beperkt. In het stadje zijn er geen hotels en is er ook geen camping. Wel is er de mogelijkheid om een kamer of appartement bij particulieren te huren.vandaag 19-4-24, laatst aangepast op 12-11-09.