Algemene toeristische informatie over Dalmatie

Dalmatie .eu

Logo Made in Flanders

Skradin

waterval van Krka rivier
© TZ Skradin.

Pittoreske oude centrum
Skradin is gelegen op 12 km van Šibenik. De stad is gelegen aan de oever van de Krka rivier. Deze vruchtbare rivier zorgde ervoor dat de Romeinen er een nederzetting vestigden. Hiermee is Skradin één van de oudste Dalmatische steden. Het plaatsje ademt het verleden. Het gezellige oude centrum bestaat uit smalle steegjes met leuke restaurants en enkele mooie kerken. In de huidige parochiekerk zijn er waardevolle fresco’s en iconen te bewonderen. In de stad kan u ook een kijkje gaan nemen in het Turkse fort.

Krka Nationaal Park
De stad Skradin is het vertrekpunt voor een uistap naar het Krka Nationaal Park. Dit Nationaal Park bestaat uit een riviercanyon, indrukwekkende watervallen en ruwe karstlandschappen. Nabij Skradin is er de mooiste waterval van het Nationale Park, de Skradinski Buk. Over een lengte van 400 meter stort de waterval zich over 17 cascades naar beneden. Hiermee wordt een hoogteverschil van 45 meter overbrugd. Het is toegelaten om aan de waterval te gaan zwemmen. Het is een unieke ervaring om in het kristalheldere water van de rivier te zwemmen. U zal zich hier even in een levensecht aquapark wanen.

Het klooster van Visovac
Een mooie uitstap is er naar het Visovac klooster, dat gelegen is in het schilderachtige brede deel van de Krka rivier. Het franciscanenklooster werd in 1445 gebouwd. In het klooster kan u een grote collectie aan kunstvoorwerpen bewonderen. Vlakbij de Skradin Buk vertrekken de bootexcursies naar het klooster.
Meer informatie vindt u op de website van het Krka Nationaal Park

Groeiend toerisme
Het toerisme in Skradin is in volle opbloei. Onlangs werden er enkele kleine familiehotels geopend. Steeds meer particulieren renoveren hun huizen om kamers of appartementen te kunnen verhuren.
Skradin is voorzien van een grote jachthaven. Deze is gelegen nabij het Prokljansko Meer en de ideale uitvalbasis voor uitstappen te maken in Centraal-Dalmatië.
Nabij het oude centrum heeft het stadje goede parkeervoorzieningen met grote parkings.vandaag 19-4-24, laatst aangepast op 12-11-09.