Algemene toeristische informatie over Dalmatie

Dalmatie .eu

Logo Made in Flanders

Vodice

Carnavalreuzen in Vodice
© TZ Vodice.
Authentieke Dalmatische gezelligheid
Vodice is gelegen in een gebied waar talrijke archeologische vondsten opgegraven zijn. Gelegen op 12km ten noorden van Šibenik is het gezellige Vodice de favoriete uitstap van de inwoners van Šibenik. Oorspronkelijk waren de inwoners van dit kleine stadje landbouwers en vissers, maar de laatste jaren is toerisme de belangrijkste economische sector geworden. Het stadsbeeld wordt dan ook bepaald door talrijke visrestaurants, gezellige smalle steegjes met prachtige scheepmanshuizen uit de 15e eeuw en souvenirwinkeltjes.

Wandelpromenade
Langsheen de gehele kustlijn is er een prachtige wandelpromenade die zich over enkele kilometers uitstrekt. Vodice heeft een ruim aanbod aan kiezelstranden. Door de rijke onderwaterwereld is het er ideaal om te snorkelen. Eveneens is er de mogelijkheid om aan andere watersporten te doen.
’s Avonds blaakt Vodice van de gezelligheid. In de restaurants in de jachthaven kan men kennis maken met de Dalmatische specialiteiten. Zeevruchten, verse vis en risotto’s staan op iedere menukaart.

De waterstad
Vodice wordt omgeven door grote wijngaarden. Het klimaat is er geschikt voor en er is gemakkelijk aan water te komen. De plaatsnaam ontleent trouwens hier ook zijn naam aan. Vodice of Voda betekend immers water.
Het voormalige vissersdorpje werd in de middeleeuwen reeds gesticht.
De kerk dateert uit 1421, de niet te missen toren werd in de 16e eeuw gebouwd.

Moderne verblijfsinfrastructuur
Het stadje beschikt over een moderne infrastructuur en voldoet aan alle toeristische normen. Er is een ruim aanbod aan privé-accommodatie gaande van kamers tot luxe appartementen. Vodice beschikt over 7 hotels en een groot aantal kleinere campings. Parkeermogelijkheid is er nabij de jachthaven.vandaag 4-3-24, laatst aangepast op 12-11-09.