Algemene toeristische informatie over Dalmatie

Dalmatie .eu

Logo Made in Flanders

Gradac

meren tussen de heuvels
De meren van Bacinska.

Langste strand van de Rivièra
Gradac is de zuidelijkst gelegen plaats aan de 60 km lange Makarska Rivièra. De omgeving wordt overheerst door geurende dennenbossen, olijfgaarden en prachtige kiezelstranden. Het drie kilometer lange strand van Gradac is het langste van de Makarska Rivièra. Langs de kustlijn loopt er een wandelpromenade waar het op alle uren van de dag gezellig vertoeven is. Er zijn vele gezellige cafeetjes en een cocktailbar.

Bacinska Meren
Ten zuiden van Gradac loopt de kustweg naar het binnenland dwars door het groene heuvellandschap langs de Bacinska Meren naar de groene delta van de Neretva. De Meren van Bacina zijn een natuurreservaat. Deze ecologische oase heeft een zeer rijke fauna en flora waaronder talrijke vogelsoorten. Vanuit het dorp Bacina, gelegen aan de kustweg, kan u met een boot een excursie maken en zo de pracht van de natuur verkennen.

Rijk nachtleven
Zoals overal aan de Makarska Rivièra, heeft Gradac een rijk nachtleven. In het stadje zijn er vele cafees en discotheken die tot in de vroege uren open zijn. Een aanrader is de Pineta Cocktail Bar, die op het strand gelegen is. Hier kan je’s avonds met de voeten in de zee ploeterend van een cocktail genieten.

Hoogstgelegen weg in Kroatië
Gradac is gelegen aan de voet van het Biokovo gebergte. In dit beschermde natuurgebied kan men prachtige wandelingen maken. Het natuurpark is eveneens met de auto toegankelijk. Er is een 18 km lange tolweg die naar de hoogste top van het Biokovo gebergte, de Sveti Jure, leidt. Dit is de hoogstgelegen weg van Kroatië. Vanaf het Konoba Biokovo restaurant heeft men een prachtig uitzicht over de ganse rivièra en op de naburige eilanden.
De pas is zeer interessant voor mountainbikers en motorrijders.

Moderne hotels
In Gradac zijn er vele hotels die voorzien zijn van het nodige comfort. De hotels bezitten moderne sport- en recreatiefaciliteiten.
In het stadje zijn er tevens ook veel kamers en appartementen die door de locale bewoners verhuurd worden. Een camping is er echter niet. Kampeermogelijkheden zijn er in het nabijgelegen Zaostrog en in Bacina.vandaag 20-7-24, laatst aangepast op 12-11-09.