Algemene toeristische informatie over Dalmatie

Dalmatie .eu

Logo Made in Flanders

Orebic

Klooster met kerktoren
Klooster met kerktoren
Rivičra van Pelešac
Het stadje Orebic is gelegen op het schiereiland Pelješac. Gedurende vele eeuwen was deze stad het centrum van de scheepvaart. Dankzij de beschermende bergrug van Sveti Ilija is de regio rond Orebic rijk aan cipressen, palmen, wijngaarden en fruitbomen met vijgen, sinaasappels en citroenen. Vele rijke scheepvaartfamilies bouwden hier dan ook een villa. Door de prachtige zand-, kiezel- en rotstranden wordt de regio vaak ook wel de Rivičra van Pelješac genoemd.

Scheepvaartmuseum
In Orebic zijn er vele bezienswaardigheden. Het interessantste zijn het franciscanenklooster, de 15e eeuwse kerk en de prachtige gevels van de kapiteinshuizen. Aan de kade is er het scheepvaartmuseum, Pomorski Muzej. Navigatie-instrumenten, zeekaarten en talrijke afbeeldingen uit het rijke verleden van de stad worden er geëxposeerd.

Sveti Ilija Berg
De omgeving rond Orebic is ideaal voor het beoefenen van verschillende sporten. In hotel Orsan is er een duik- en surfschool. Ook worden er boten en fietsen verhuurd.
Een aanrader is de wandeling naar de Sveti Ilija Berg, 961 m. De wandeling duurt ongeveer zo’n vier uur. Het is een avontuurlijke tocht omdat er geen aangelegde paden zijn. De tocht loont de moeite, van op de bergtop hebt u een adembenemend zicht op het eiland Korcula langs een kant, en op het Biokovo gebergte aan de andere kant. Het aangeraden om goed schoeisel aan te doen.

Vlot bereikbaar
Orebic is gelegen in het noordwesten van het schiereiland Pelješac op 63 km van Ston en 121 km van Dubrovnik. Er is een veerboot tussen Ploce en Trpanj, waardoor de afstand sterk verkort wordt. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om via de gewone weg langs het pittoreske Ston te rijden.
Vanuit Orebic vertrekt er ook een veerboot, deze gaat naar de stad Korcula. Na een tocht van een 10-tal minuten bent u zo in de stad van Marco Polo.

Naturistencamping
In Orebic zijn er enkele hotels van goede kwaliteit. Kamers bij particulieren zijn er over heel de stad verspreid. Orebic is vooral bekend voor zijn fkk naturistencamping.vandaag 23-6-24, laatst aangepast op 12-11-09.