Algemene toeristische informatie over Dalmatie

Dalmatie .eu

Logo Made in Flanders

Slano

Baai van Slano
Baai van Slano
Slano ligt op 37 km van Dubrovnik. Het ligt in een baai van dezelfde naam en heeft een haventje. Slano heeft alles voor een rustige vakantie in KroatiŽ. Het is er niet te druk, je kan er rustig wandelen langsheen de baai, en je vindt er alles wat je nodig hebt. Er zijn verschillende restaurantjes en terrasjes, een geldautomaat en allerhande winkeltjes.

Uitvalsbasis
Vanuit Slano kan je gemakkelijk op uitstap naar Dubrovnik, Orebic, Korcula, en nog vele andere interessante plaatsen. Het is dus een ideaal uitvalsoord voor Zuid-Dalmatie : overdag op stap en 's avonds genieten in rustige romantische omgeving.

Hotels en soba
Er is een hotel, zeer rustig gelegen aan een doodlopende weg. Een nadeel is dat je ongeveer 100 trappen afmoet naar het strand. Een ander groot hotel, ook volledig verwoest tijdens de laatste oorlog, is volledig gerenoveerd en ligt dicht bij het centrum. Er is een camping en een 70-tal kamers en appartementen bij particulieren, de welbekende "soba's".
Je kan er duiken en er is plaats voor kleine en grote boten.

Romeins
Reeds in de voorhistorische tijd was Slano bekend. Er zijn de resten van een versterking en enkele tumuli (grafheuvels). Ook in de Romeinse tijd was Slano bewoond. Op een heuvel zijn er de resten van een Romeins kamp. Slano heeft een ganse tijd onder de heerschappij van Dubrovnik gestaan.

De Franciscaanse kerk werd gebouwd in de 16e eeuw en heeft op het altaar een drieluik van de hand van Lovro Dobricevic. Voor de kerk zijn er enkele vroeg christelijke grafzerken geplaatst. Er zijn nog twee kerken uit de 13e eeuw en een uit 1407, gerestaureerd in de baroktijd.

fotoalbum "Slano" (24 extra foto's)vandaag 21-7-24, laatst aangepast op 06-03-12.