Algemene toeristische informatie over Dalmatie

Dalmatie .eu

Logo Made in Flanders

Trpanj

blawe zee en rood baken
blawe zee en rood baken

Trpanj was ooit een van de belangrijke havens van Peljesac. Nu is het vooral een iets kleiner en rustig vakantieoord. De haven is nog steeds via een ferry verbonden met Ploce en maakt zo het noordelijke gedeelte van het schiereiland sneller bereikbaar vanaf het vasteland. Trpanj beschikt over een mooi kiezelstrand (met strandcafe) en langsheen de kade vele winkeltjes, restaurantjes, cafe's en snack-bars. Als toerist kom je hier dus niets te kort.

All-in hotel
Logeren kan je hier in een groot hotel, in een appartement of pension en er is enkele honderden meters van de centrum ook een camping met kiezelstrand vlakbij. Eten doe je hier het best als je de lokale gerechten proeft. Vis recht uit zee en de plaatselijke wijnen zijn hier het beste. De wijnen van het schiereiland Peljesac behoren tot de beste van Kroatie. Vooral de bekende rode wij Dingac moet je zeker eens proberen, niet goedkoop maar waarschijnlijk de beste wijn uit Kroatie.

Hotel Faraon is een 'all inclusive' hotel met moderne kamers voorzien van satelliet-TV en airco. Het hotel heeft een groot zwembad en het strand is vlakbij.

Romantische strandjes
Behalve het strand in het centrum zijn er hier in de buurt haast ontelbare kleine inhammen met idylische strandjes te vinden. Kerken en kapelletjes ook hier in overvloed, sommige zeer oud andere uit recentere tijden. Voor de kust ligt een rots met daarop een groot Mariabeeld, dit is wellicht het meest bekende zich van Trpanj.

Behalve goed eten en drinken, zonnen en zwemmen kan je hier ook nog kanoŽn, wandelen op verschillende wandelpaden waarvan eentje van 15 kilometer, er is een voetbalveldje en je kan hier ook bowling spelen. Windsurfers moeten ook hier zijn ! Hier in de straat van Peljesac is er altijd wat wind.

Een van de lagunes - Blace -kan je bezoeken voor zijn therapeutische modder. Deze modder die ook in verschillende centra over gans Kroatie gebruikt wordt is vooral goed tegen reuma.

Canyon
Voor je in Trpanj aankomt passeer je door een zeer mooi landschap. Het laatste stuk weg loopt door een soort kloof die uitkomt in Trpanj. Vooraleer je aan de kade komt moet je door het oudere deel van het dorp via een wel heel smal straatje. Niet voor niets is de maximum snelheid hier beperkt tot 20 km/h !

fotoalbum "Trpanj" (9 extra foto's)

Link :

Toeristische dienst van Trpanj.vandaag 21-7-24, laatst aangepast op 12-11-09.